Beszámolók,  Igazi értékek,  Tájékoztatás

FÉRFIAK LITURGIÁJA 2022.

Sajnos az elmúlt évben – a járvány miatt – elmaradt a nagyon népszerű férfiak liturgiája és az azt követő borverseny és vacsora. Idén, az oltásoknak köszönhetően, újra összegyűlhettünk erre az eseményre. Természetesen igyekeztünk betartani a járványügyi intézkedéseket is.

A Szent Liturgián az újonnan kinevezett református lelkipásztor, Bohus Csaba nagytiszteletű úr mondott homíliát. A liturgián Tarapcsák János, nyírmártonfalvai parókus és Eiben Tamás nyíracsádi plébános atya szolgált Tóth Elek parókus vezetésével. Tatai Zoltán atya a gyóntatás feladatát látta el.

A liturgia előtt Tokajból érkezett borlovagok értékelték a helyben termett borokat Gorcsa György tokaji parókus vezetésével. Az általuk legjobbaknak ítélt borok készítői a liturgia utáni vacsorán jutalmakban részesültek. A vacsorát Béres János, Bálega Ferenc és segítőik készítették. (Természetesen az egyházközség női dolgozói és az acsádi „borászok” házastársai segítő munkája is szükséges volt az este sikeréhez. Köszönet nekik is az áldozatos munkáért!)

A közös ima kegyelme, az együtt eltöltött este öröme mindannyiunk számára feledhetetlen élmény volt. Köszönet a gondviselő Istennek és mindazoknak, aki ebben részt vettek!