Tájékoztatás

Járványhelyzeti intézkedések templomunkban

Az állami és érseki rendelkezésekhez igazodva. templomunkban nem lesznek nyilvános szertartások. A liturgikus események meg lesznek tartva, de csak internet segítségével, illetve rádión keresztül lehet csatlakozni a közösség imájához. – Kérjük, hogy ebben a nehéz időszakban még inkább legyen útitársunk az ima, a Biblia olvasás és a családi közösség erősítése!

A templom nyitva lesz egész nap, hogy bárki egyénileg betérhessen néhány percre imádkozni.

A hétköznapi liturgikus események a szokott időpontokban, az egyházközségi honlap eseménynaptárában feltüntetett időpontokban lesznek. Vasárnap változik a liturgikus rend: 9 órakor utrenye, 10 órakor Szent Liturgia, délután 3 órakor vecsernye lesz. 

A vasárnap megszentelése minden keresztény ember számára kötelező. A járványügyi vészhelyzet idején felmentést kaptunk a Szent Liturgián való részvétel alól, de ez nem ment fel bennünket a vasárnap megszentelése alól. Igyekezzünk bekapcsolódni televízión, rádión, internetes elérhetőségeket keresztül közösségi imádságokba! Vasárnapunkból legalább egy óra ebben az időszakban is legyen kiemelten istentisztelet.