Igazi értékek

Lelki édesanya imája gyermekért

Egy idős testvérünk, akinek nem lehetett saját gyermeke, kért meg arra, hogy egy „agyonimádkozott” lapról másoljam be az alábbi imát, mert a megkopott szöveget már nehezen tudja kiolvasni. Az imát leírtam, de talán más is szívesen imádkozza olyan fiatalért, akinek ugyan nem édesanyja, de szeretne Istentől kegyelmet kérni számára.

Édesanya imája

Uram, vállaltam, hogy imádkozom valakiért, akit ugyan nem én hoztam a világra, de lélekben szeretném Teelőtted azt az édesanyai felelősséget vállalni, amely szerény fohászaival, könyörgéseivel végigkíséri őt életútján.

Te tudod, Istenem, milyen kísértések várnak rá, Te tudod, milyen terveid vannak vele, Te tudod, milyen talentumokat adtál ehhez neki. Kérlek, segítsd őt, hogy szent akaratod szerint alakuljon élete! Állj mellette, ha valamilyen fizikai vagy lelki veszély fenyegeti, sugalmazz neki megfelelő szavakat, ha tanúságot kell tennie Rólad, vagy, ha nehéz helyzetekben meg kell felelnie! Kísérd el útjain, őrizd meg tisztán az álmait, ábrándozásait, jövőről szőtt terveit! Áldd meg mindazokat, akik a javát akarják, tartsd távol viszont a vesztére törőket! Tápláld benne a becsület, a szeretet, a testi egészség mellett a lélek épségét is, hogy a bűn ne rombolhasson le benne egyetlen olyan értéket sem, amelyet Te oltottál a lelkébe! Hallgass meg engem őérte, Uram, mintha csak saját édesanyjaként oltalmadat kérném! Ámen.