Egyéb kategória

Templom búcsúnk – Hírlevél 2015. október

a nyíracsádi görögkatolikus egyházközség hírlevele 2015.október

Meghívó templombúcsúra

Október 11-én, vasárnap tartjuk templombúcsúnkat, amelyre szeretettel várunk mindenkit! A búcsúi Szent Liturgia délelőtt 11 órakor fog kezdődni, majd megtartjuk szokásos körmenetünket.

A búcsún Fekete András esperes atya, a debreceni érseki székesegyház parókusa fogja a szentbeszédet mondani.

Búcsúi szeretet-vendégség: A búcsúi mise után a templomkertben megvendégeljük egymást. Kérjük azokat, akik szívesen hozzájárulnak az agapéhoz, hogy az üdítő italokat a pénteki napig hozzák fel a parókiára. A süteményeket vasárnap 9 órától lehet felhozni a régi parókia épületébe. – A búcsúi díszítésre és egyéb költségekre szeretettel várjuk a pénzbeli adományokat is.

LELKIGYAKORLAT

A búcsú előtt három este lelki felkészülés lesz az ünnepre. Ezeket az alkalmakon lehet elvégezni a búcsú előtti szentgyónásunkat. A gyóntatások 4 órától folyamatosan a liturgiák végéig lesznek. A Szent Liturgiák minden este fél 6 órakor kezdődnek.

Október 8-án, csütörtökön idős testvéreinkért és betegjeinkért imádkozunk. E liturgia keretében betegek kenetének feladása is lesz. Kérjük azokat a testvéreinket, akik ebben a szentségben részesülni szeretnének, hogy előre jelezzék szándékukat. – Ha van olyan testvérünk, akinek nehezére esik a templomba való eljövetek, azt szívesen elhozzuk, majd a liturgia után haza is visszük. 

Október 9-én, pénteken gyermekeinkért és fiataljainkért ajánljuk fel a Liturgiát. A szentbeszédet Takács Gusztáv atya, a hajdúdorogi görögkatolikus gimnázium hittanára fogja tartani. Minden általános iskolás és középiskolás fiatal megjelenésére számítunk, illetve nagy szeretettel várjuk egyetemista és főiskolás korú fiataljainkat is.

Október 10-én, szombaton a házasság ünnepét tarjuk templomunkban. Az esti szentmisén a házaspárokért imádkozunk. Minden jelenlévő házaspárt megáldunk és a liturgia után szeretettel várunk egy beszélgetésre, kínálásra a közösségi házunkba. A jubiláns házaspároknak az érsek atya gratuláló levelét is átadjuk. Kérjük a 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55, 60 éve házasságot kötötteket, hogy előre jelezzék részvételi szándékukat, hogy név szerint imádkozhassunk értük ezen az estén. A Szent Liturgiát Orosz István atya, kállósemjéni parókus vezeti, aki idén ünnepeli házasságának és papságának 25. évfordulóját.

72 óra kompromisszumok nélkül:

Október 10-én tarjuk a már szokásos önkéntes napot egyházközségünkben. Három programban kérjük, a felnőtt testvéreink részvételét:

–         Karitász gyűjtés a közösségi házunkban: várjuk délelőtt 10 órától délután 16 óráig a használt, de még használható ruhákat, cipőket, játékokat, könyveket, háztartási eszközöket és bútorokat, amelyeket a későbbiekben eljuttathatunk rászoruló embereknek, családoknak.

–         A görögkatolikus temető takarítása: minden évben igyekszünk ezen a napon a Kossuth utcai temetőt szépíteni. Kérjük, hogy ehhez az áldásos munkához felnőttek is csatlakozzanak. Őseink, szüleink, nagyszüleink, rokonaink megérdemlik, hogy méltó nyughelyük legyen!

–         A templom, templomkert és környezetének takarítása. Erre is várjuk az önkéntes segítőket.

Szeretet-szolgálat: A Szent Piroska Szeretetszolgálat továbbra is szívesen segít azoknak az idős testvéreinknek szállításában, akik a vámospércsi körzeti rendelőbe nehezen tudnak eljutni. Ez a szolgálat ingyenes, adományokból tartjuk fenn. Természetesen nemcsak görögkatolikus testvéreinknek ajánljuk fel ezt a szolgálatot, hanem minden rászoruló igénybe veheti.

Templomi énekkar: Örömmel tudatjuk, hogy megalakult templomi énekkarunk. Várjuk az énekkarba azoknak a felnőtteknek és gyermekeknek a jelentkezését, akik szívesen énekelnek és szeretnék mélyebben megismerni görögkatolikus egyházunk dallamkincsét. Az énekkar szerda esténként fél 6 órakor tartja próbáit a templomban.

Ifjúsági klub és hittan: Péntek esténként 6 órára várjuk fiataljainkat az ifjúsági összejövetelekre a közösségi házunkba.

Egyházközségünk elérhetősége: Tóth Elek parókus atya telefonszáma 30/264 35 63. Baráth Gábor segédlelkész telefonszáma: 30/433 41 60. A parókia hívószáma: 233 209.

Email cím: parochiaacsad@gmail.com

Honlap: acsadiparochia.hu

Honlapunkon megtalálhatóak az aktuális hirdetések, szertartási rend és sok más fontos információ is. Szeretettel ajánljuk a kedves testvérek figyelmébe!