Egyéb kategória

Prágában jártak a nyíracsádi fiatalok – 2015

Prágában jártak fiataljaink

         Egyházközségünk fiataljai évről-évre részt vesznek a “72 óra kompromisszumok nélkül” rendezvényben. Ez a kezdeményezés arra irányul, hogy az önként vállalt segítő munkára hívjuk fel a figyelmet, illetve munkánkkal tegyünk a környezetünk szépségéért, ezzel is szolgálva másokat is.

         A nyíracsádiak lelkesedése feltünt a rendezvény országos koordinátorainak, így ebben az évben lehetőséget biztosítottak, hogy községünkből egy nemzetközi csapat tagjaiként Csehországban vegyenek részt a rendezvényen. Az alábbiakban Németh Anna rövid beszámolóját olvashatjuk az eseményről, aki négy napot tölthetett Csehországban október 8. és 11. között.

         “Idén a ’72 óra kompromisszum nélkül’ akció keretén belül 4 másik szerencsés magyar fiatallal lehetőséget kaptunk, hogy Csehországban önkénteskedjünk. Az öt napból hármat Prágában töltöttünk el, kettőt pedig a fővárostól 200 kilométerre lévő kis faluban, ahol fogadó szervezetünk minden nyáron táborokat szervez az ifjúságnak.

         Nyíracsádról hárman vágtunk neki a hosszú útnak, majd Budapesten csatlakozott hozzánk még egy szolnoki és egy helyi lány is. Az utazás hosszú és fárasztó volt, de jó hangulatban telt, és sikerült megismerkednünk egymással.

         Az első prágai napon növényeket ültettünk a Szent Vencel téren, majd egy közeli parkban munkálkodtunk. Délután is teret szépítettünk, majd egy aluljáró falairól plakátokat távolítottunk el. Este a koordinátorunk tanácsára ellátogattunk a főváros legszebb helyeire, ami a legmaradandóbb élmény az egész hétről.

         A következő napunk végig szabad volt, így mégjobban felfedeztük a várost és meg tudtuk venni az ajandékainkat az otthoniaknak is. Este vonatra szálltunk és elindultunk vidékre, hogy másnap már ott dolgozzunk.

         A harmadik napon 2 csapatra váltunk szét. Mi a lányokkal almát szedtünk, míg a fiúk fát ültettek.

         Az utolsó vidéki napunkon kerítést építettünk, majd visszatértünk Prágába.

         Prágát nagyon fáradtan, de kellemes élményekkel teli szívvel hagytuk el.

         Köszönjük a lehetőséget!”

http://www.gorogkatolikus.hu/?muv=hir&hir_id=4047