Egyéb kategória

Ifjúsági Gyalogos Zarándoklat 2015. – Hajdúböszörmény-Máriapócs

Az alábbiakban Takács Gusztáv atya levelét olvashatjuk:

Kedves Zarándokok!

Ebben az évben a Jóisten nagyon sok csodájának lehet(t)ünk részesei, mert nagy jelentőségű és történelmi események zajlanak egyházunkban.

Egy újabb csoda megtapasztalására hívunk Titeket, amely csoda az úton, de legfőképpen bennünk tud végbemenni, ha meghalljuk Mária hívó szavát.

Az idei gyalogos zarándoklat 2015. augusztus 10-15. között lesz a következő útvonalon:

Hajdúböszörmény – Hajdúdorog – Nyíregyháza – Nagykálló (Görkapocs) – Máriapócs


A zarándoklat mottója, kapcsolódva a tricentenáriumhoz: „A te oltalmad alatt…”

A tavalyi évben Ábrahámmal vándoroltunk, most MÁRIÁHOZ, MINT ZARÁNDOKHOZ szeretnénk csatlakozni. Az Istenszülő nagy zarándoklatai:

  • Erzsébethez
  • Betlehembe
  • Egyiptomba/Názáret
  • Fiával a Golgotára
  • Mennyországba

adják egy-egy nap vezérgondolatát, így lelki készületként ezen „zarándoklatok” szentírási vonatkozásainak átolvasását és átgondolását kérjük, javasoljuk.

A korábbi évek keretei most sem változnak, így most is ifjúsági lelki programra hívunk mindenkit, nem pedig nyári vakációs eseményre, amelynek igazi célja, hogy fiatalos ugyanakkor lélekemelő legyen. Most is nyomatékosan kérjük, hogy a káros szenvedélyeket mindenki „hagyja” a gyóntatószékekben és otthon, hogy ezzel is megtiszteljük Máriát, mint „zarándoktársunkat”. A zarándoklat soha nem a kényelemről szól, de talán ez adja az egyik varázsát. Szállást ismét csak tornatermekben és iskolákban tudunk nyújtani – fiúknak és lányoknak szigorúan külön – de egy kiadós gyaloglás után ez már nem is annyira fontos szempont. Az úton levés, a haladás és a célba érkezés az igazán lényeges ezen az utazáson, melyre nagy szeretettel hívunk és várunk. Siessünk együtt buzgón az Istenszülőhöz!

A regisztráció elindult, siessetek, le ne maradjatok!

www.ifjusagizarandoklat.hu

A szervezők nevében, nagy-nagy szeretettel, és a találkozás reményében:

Takács Gusztáv
ifjúsági referens